Lars Skjoldby, SEO-guru og indehaver af Skjoldby & Co

Lars Skjoldby, SEO-guru og indehaver af Skjoldby & Co Foto: Anne Kring

Lars Skjoldby er indehaver af Skjoldby & Co, og hvis du har valgt at grave lidt dybere i forhold til SEO (søgemaskineoptimering), så er du helt sikkert stødt på Lars.

Her kan du få et indblik i Lars’s iværksætterhistorie:

Hvorfor blev du iværksætter/selvstændig?

Jeg har altid haft det lidt stramt med at være ansat, og har i al den tid, jeg kan huske, forsøgt at drive en eller anden form for virksomhed. Lige fra at sælge lodsedler til naboerne som barn, til en side-geschæft som grafisk bureau under min uddannelse.

I 2000 blev det dog rigtigt. Her sagde mit job op og startede min første virksomhed. Her solgte jeg webhosting – webhoteller, domæner og den slags.

Virksomheden solgte jeg fra i 2012, for at gå all-in på Skjoldby & Co.

 

Har du sat dig mål for dig selv eller din virksomhed?

Ja. Men med tiden er jeg blevet klogere på, hvad mål i realiteten er. Der er lang vej fra at sige ”Vi skal være så og så store, og nå så og så meget omsætning” – til rent faktisk at sætte handling bag ordene.

Hvad de er, vil jeg dog gerne holde for mig selv 😉

Hvad har været din(e) største udfordring(er) i iværksætterlivet?

Det var den 29. maj for 7 år siden – altså i min tidligere virksomhed. Jeg sidder på en café og holder møde med en kunde. Min telefon ringer, men jeg lader den gå på telefonsvarer.

Efter mødet lytter jeg til svareren. Det er min bankrådgiver. Jeg ringer ham op, og han fortæller mig, at han ikke kan gennemføre lønkørslen til mine to medarbejdere. Der er ikke penge på kontoen.

Lige dér var jeg max. presset.

Det burde ikke have været en overraskelse. Kassekreditten, som var på 200.000, havde været overtrukket flere gange gennem det seneste år. For høje driftsomkostninger og for lidt indtjening. Og den var inden lønkørslen helt i bund.

Det lykkes dog at finde en midlertidig løsning med banken, da jeg havde nogle udeståender hos kunder. Så medarbejderne fik løn dagen efter. Jeg selv gjorde ikke.

Det var lidt af et wake-up-call og et par uger efter måtte jeg se virkeligheden i øjnene og afskedige den ene medarbejder.

 

Hvad har været din(e) største glæde(r) i iværksætterlivet?

Det er at arbejde med lige præcis det, jeg brænder for.

 

Hvad gør dig glad?

Succeser.

Og det er ikke bare mine egne. At høre og læse om andres succeser er i høj grad benzin på min motor.

 

Har du en person du ser op til? Og hvem?

Jeg har mange. Rigtig mange. 😉

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv må bestemme?

Den tror jeg går til østen.

Jeg har hørt en fugl synge om, at Nikolaj Astrup Madsen (manden bag Refuga) har planer om en iværksætter camp der ude til næste år. Den tur kan jeg godt se mig selv på 🙂

 

Fortæl lidt om din virksomhed?

Skjoldby & Co er en såkaldt search marketing virksomhed. Vi hjælper andre virksomheder med at blive synlige i søgemaskinerne via søgemaskineoptimering og AdWords.

Vi hjælper dels med rådgivning og konsulentarbejde. Og derudover har afholder jeg foredrag, workshops og kurser for virksomheder som gerne selv vil lære at optimere.

Siden årsskiftet er virksomheden vækstet ret hurtigt. Fra at have været alene, er vi nu, ud over mig selv, to fuldtidsansatte og i næste uge får vi en praktikant.