37a91ff

Mads Wedderkopp, et fynsk energibundt, som brænder for iværksætteri. Er bl.a. medejer af QuickOrder

Mød Mads Wedderkopp, et fynsk energibundt, som brænder for iværksætteri og har gjort det siden starten af teenageårene.

I dag har Mads gang i mange forskellige projekter, blandt andet den meget spændende virksomhed QuickOrder, som laver interaktive menukort.

God fornøjelse med de 9 svar Mads har givet mig – håber de kan give dig samme energi og inspiration, som de har givet mig.

Hvorfor blev du selvstændig/iværksætter?

Jeg har været iværksætter siden jeg var 14-15 år, men det tog for alvor fart for knap et år siden. En gylden mulighed for at arbejde med en meget disruptiv idé bød sig, hvilket jeg ikke kunne sig nej til.

Jeg har altid brændt for at skabe ting, og se dem vokse. Samtidig er den frihed, som er forbundet med at være sin egen chef vigtig for mig. Jeg har enormt stor glæde ved at rejse, og kan planlægge mine rejser på en måde som andre ikke kan.

Alt i alt, er det, dét at lave noget, som kan skabe rammer for min lykke i livet. I mit tilfælde kræver det lidt specielle forhold, hvilket jeg kun kan opnå gennem min egen virksomhed.

 

Har du sat dig mål for dig selv og/eller din virksomhed (og i så fald hvilke)?

Jeg har både mål for mig selv og min virksomhed, for mig personligt indebære det 3 ting.

Først og vigtigst skal jeg være i en position hvor jeg kan arbejde uanset hvor i verden jeg befinder mig, på den måde kan jeg rejse og opleve verden, samtidig med jeg kan vækste mine virksomheder.

Den anden målsætning jeg har for mig selv, er at jeg skal være økonomisk uafhængig inden jeg er 30, om det så er 20, 100 eller 1000 millioner, det er jeg ligeglad med, jeg skal bare ikke mangle noget.

Den sidste målsætning er en kombi af de 2, jeg er enormt inspireret af Jesper Buch, og har et klart mål om at jeg skal bruge de penge jeg har tjent inden jeg fylder 30 til at investere i andre startups.

For min virksomhed QuickOrder’s vedkommende er målet at skabe verdens bedste produkt i vores branche, der ud over ser jeg gerne at vi er i mindst 2 lande, inden 2017.

 

Hvad har været din(e) største udfordring(er) i iværksætterlivet?

De største udfordringer som iværksætter har helt sikkert været på privat fronten, jeg har altid sagt at det er vigtigt at have sit bagland med sig. Men lige meget hvor meget man har sit bagland med sig, kan man godt føle at man svigter dem til tider. Det kan tage utroligt hårdt på mig til tider. Det er aldrig nemt at meddele sin kæreste, eller familie, at den der weekendtur, som har været planlagt i flere uger, den kan man desværre ikke tage med på alligevel. De forstår det godt, og bliver aldrig sure, men det er stadig ikke sjovt.

 

Hvad har været din(e) største glæde(r) i iværksætterlivet?

Den første underskrift, Den første investering fra vores business-angel, Det første kundemøde, Den første forside historie. Da vi ramte Fyens Stifttidendes forside tilbage i Marts gik min telefon fuldstændig amok dagen efter.

Og så er der også en lille sjov anekdote fra den gang jeg havde min første webshop.

Min partners far havde gennem sit netværk fået 1x Justin Bieber Golden Circle billet, og 2x One Direction biletter.

Vi solgte de der perle armbånd, som var mega meget oppe i tiden, og billetterne ramte målgruppen spot on.

Efter at have sat konkurrencerne igang tog jeg et smut til Egypten i en uge, jeg slukkede min mobil i mens vi var afsted, for at koble 100% af.

Da vi landede i Billund én uge senere, og jeg tændte min mobil nåede den at være tændt i 2 min inden den crashede grundet den store aktivitet på vores facebook side, det var ret fedt. Der var omsat for et 6 cifret beløb alene på den uge, og inden jeg tog afsted omsatte vi på en god uge for 3000 kr.

 

Hvad gør dig glad?

Rejser, rejser, rejser, rejser, jeg elsker at rejse, og det er noget af det der giver mig allermest glæde her i livet.

Især hvis jeg kan få lov at opleve verden med dem jeg holder af.

 

Har du en person du ser op til (og i så fald hvem og hvorfor)?

Jesper Buch og Lars Klausen.

Jesper Buch blev jeg særligt stor fan af efter jeg læste hans bog, den inspirerede mig enormt meget i mine spæde iværksætter år, og jeg kan stadig få et tiltrængt los i røven af den en gang i mellem.

Lars Klausen er vores business-angel og min tidligere chef, han er enormt dygtig til at kommunikerer, og se tingene, i det store perspektiv. Hvis jeg er i tvivl om noget, eller har problemer på den ene eller anden måde så er det Lars jeg kommer til.

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv måtte bestemme?

Hvis jeg kunne rejse til et hvilket som helst sted i verden, på et hvilket som helst tidspunkt, så tog jeg et smut til Galapagos. Jeg har en drøm om at se den mangfoldige og helt unikke natur på øerne. Der ud over dyrker jeg undervandsjagt, og ved Galapagos er der enormt meget liv under vandet, så det kunne være fedt at skyde en kæmpe fisk, og tilberede den over bål efterfølgende.

 

Fortæl mig om din virksomhed

QuickOrder, hos QuickOrder levere vi interaktive menukort til cafeer og restauranter. Menukortene køre på ipads, og giver kunden en helt unik oplevelse af deres restaurant besøg.

Restauranten får markedets stærkeste service værktøj, de opgaver som tidligere stressede personalet, og som virkede overfladiske over kunden er skåret fra, og i stedet kan personalet fokusere 100% på den gode service.

Desuden har lign. produkter fra USA skabt en øget omsætning pr. kuvert på 2-8%. Vi er desværre ikke så langt at vi kan konstatere det samme endnu, men jeg er sikker på at vi kan påvise det samme inden for et halvt år.

 

Hvilket råd vil du give til andre, som overvejer at starte egen virksomhed?

Få dit bagland med, tag en snak med alle som er vigtige for dig om 10 år, og gør det klart for dem hvad du har tænkt dig, og hvordan det kommer til at påvirke jeres dagligdag sammen.

Det lyder pisse hårdt, men du bliver nødt til at sige det præcis som det er. “De næste 4-10 år vil vi ikke se hinanden i lige så høj grad, jeg kommer ikke til at være lige så tilgængelig, og jeg kommer til at aflyse vores aftaler til tider. Jeg vil utroligt gerne have dig som en del af mit liv forsat, og jeg vil utroligt gerne have dig med på den her rejse, men kun hvis du er med 120%, hvis ikke du er det, er det bedst for os begge at vores venskab/forhold eller what ever stopper her”

Det er hamrende grænseoverskridende at skulle gøre over for familie, venner og kæreste/kone, men det skal til, og man bliver mega glad for man gjorde det. Det går først op for en hvor vigtigt det var når man står midt i det hele.

Jeg har desværre set eksempler på folk der ikke gør det, de ender med at droppe drømmen fordi de ikke har været ærlige over for deres omverden inden de gik i gang.