Karsten Madsen, Adm. direktør for det odenseanske webbureau Morning Train

Karsten Madsen, Adm. direktør for det odenseanske webbureau Morning Train

Første portræt i en tilbagevendende serie, er med Karsten Madsen, som er indehaver og Adm. direktør for det odenseanske webbureau Morning Train. Karsten har webudviklet i mange år og har læst på Syddansk Universitet (indenfor kultur og marketing).

Har du selv lyst til at komme med dine svar på de 9 spørgsmål, så send dem til mig på mail – gerne med et fint billede.

Men nu, giver jeg ordet til Karsten. God fornøjelse.

Hvorfor blev du selvstændig/iværksætter?

Jeg tror det ligger i blodet. Der er mange entreprenante typer i min familie, og flere virksomhedsejere. Jeg har en trang til at skabe noget nyt og tænke stort, og det kan man bedst under eget tag. Og så er det bare meget mere spændende. Ord som tryghed og comfort-zone kan ikke ligefrem beskrive min hverdag 😉

 

Har du sat dig mål for dig selv og/eller din virksomhed (og i så fald hvilke)?

Jeg har sat mig det mål at jeg skal være økonomisk fritstillet inden jeg bliver 30. For virksomheden er det at levere et software produkt som får succes over hele verden.

 

Hvad har været din(e) største udfordring(er) i iværksætterlivet?

Prissætning og ansættelse. Det var svært at lære hvordan man sætter den rigtige pris. Det har været en lang og hård rejse. Og den er ikke slut endnu. Og når jeg siger ansættelse, så tænker jeg på det chok jeg fik, da jeg fandt ud af at ansatte ikke motiveres af det samme som mig – nemlig helt frie rammer, ingen klare arbejdsopgaver, bare masser af muligheder. Det måtte jeg også lære.

 

Hvad har været din(e) største glæde(r) i iværksætterlivet?

At kunne sidde I Berlin og via Skype og chat at kunne observere at virksomheden og dens ansatte driver den til nye højder hver dag. Det at have sat noget i værk og se det være i stand til at vokse af sig selv, som en organisme – ja det var fantastisk.

 

Hvad gør dig glad?

At være fri.

 

Har du en person du ser op til (og i så fald hvem og hvorfor)?

Elon Musk og Bill Gates. Inspirerende mennesker. De tør virkelig tænke så stort det overhovedet kan lade sig gøre.

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv måtte bestemme?

Til Canada og USA.

 

Fortæl mig om din virksomhed

Vi laver websites og mobile apps – samt optimerer virksomheders eksisterende, så de opnår større afkast. Det er der vores edge er. Vi ser alle projekter som business cases, hvor vi skal skabe et overskud, som kan forsvare prisen for vores arbejde. Vi har bl.a. som de eneste i branchen lavet en vækstberegner: http://morningtrain.dk/roi

Derudover arbejder vi på vores eget SEO værktøj som giver helt nye muligheder! Så jeg glæder mig rigtig meget til vores beta er i luften.

 

Hvilket råd vil du give til andre, som overvejer at starte egen virksomhed?

Det er perfekt at starte en virksomhed mens man er på SU, da man så har en sikker indkomst til at skabe fundamentet for. Men vær opmærksom på at tiden går, uret tikker. Det skal ikke være en sovepude.

Og så egentlig bare at folk skal tænke over hvor de lever. Den laveste ydelse man nogensinde kan komme til at leve for i Danmark, er en SU. Det kan jo praktisk talt ikke gå galt at være iværksætter i Danmark. Prøv at tænk på de modige iværksættere som starter virksomhed i Afrika og Asien, det kræver virkelig boller 😉 Så sæt lige din egne muligheder i perspektiv, og så burde du se, at det næsten er en skændsel ikke at prøve at udleve drømmen.