Palle Frøhlich Hansen, iværksætter og stifter af Quarky Point

Palle Frøhlich Hansen, iværksætter og stifter af Quarky Point

De små glæder tæller

Jeg blev så glad da jeg læste Palle Frøhlich Hansens svar på mine 9 spørgsmål. Det sprang mig især i øjnene, at det er vigtigt at huske de små glæder, da de ofte er springbræt til noget endnu større.

Du kan selv læse Palle’s historie herunder.

Hvorfor blev du iværksætter/selvstændig?

Jeg har længe haft lyst til at starte en virksomhed, og så kom det lidt tilfældigt at jeg fik muligheden for at starte Quarky Point, med en medstuderende.

 

Har du sat dig mål for dig selv eller din virksomhed?

Vi har sat os nogle omsætningsmål, men også en masse delmål, som lægger køreplanen for vores virksomhed, med de opgaver vi skal lave hver dag, uge for uge, måned for måned, for at opnå vores delmål.

 

Hvad har været din(e) største udfordring(er) i iværksætterlivet?

Salgsdelen har været meget svær. Det er efter min mening det vigtigste i en virksomhed. Hvis man har verdens bedste produkt, men ikke kan sælge det, så går ens virksomhed konkurs. Men salg  er noget man kan lære og det går efterhånden meget bedre. Man lærer af sine fejl og finder løbende nye metoder til at tackle sine udfordringer, har jeg erfaret. Det vigtigste er bare at holde fast.

 

Hvad har været din(e) største glæde(r) i iværksætterlivet?

Mine største glæder, har været de små glæder. Det er når man får et salg i hus, har en god samtale med en samarbejdspartner, har et fedt møde, hvor man lærer sin kunde bedre at kende og opnår en synkronisering af ens tanker. Det er de små sejre der tæller, fordi det er dem, som i sidste ende bliver til tigerspring.

 

Hvad gør dig glad?

Der er mange ting der gør mig glad. Det behøver ikke at have noget med iværksætteri at gøre. Men når folk anerkender ens arbejde og ser værdi i det jeg gør, så bliver jeg glad.

 

Har du en person du ser op til? Og hvem?

Der er jo mange iværksættere jeg ser op til, f.eks. Tim Ferriss, Elon Musk, Donald Trump, Kasi Jesper osv., listen er lang. Men det er oftest folk der har opnået noget stort eller har unikke synsvinkler, man behøver ikke at være en engel, men skal have gjort noget, som jeg finder interessant eller imponerende.

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv må bestemme?

Det kommer an på om det er en fysisk rejse, i så fald ville jeg gerne rejse til Berlin igen. Har været der for nylig, men der er et eller andet ved byen, som gør den så tiltrækkende, at jeg bare skal derned igen. Der er en speciel stemning og kontrasterne fra graffiti hood til luksusgader gør det bare utroligt spændende at udforske byen. I overført betydning skal vores virksomhed rejse sig, ved at vækste og udbrede sit kendskab i resten af landet og derefter andre lande.

 

Fortæl lidt om din virksomhed?

Min virksomhed Quarky Point, har jeg sammen med min Partner Jamie Simonsen. Vi laver reklamefilm til IT virksomheder. Mere specifikt laver vi animationsfilm, som er den bedste måde at visualisere tekniske it løsninger på. Derudover laver vi også reklamefilmene interaktive, via små knapper i videoen, som gør at en seer kan klikke på videoen og blive direkte videreført til virksomhedens hjemmeside, som også munder ud i større salg, når vi fjerner barriererne.

Der kan ses eksempler på vores hjemmeside:

www.quarkypoint.dk

 

Hvilket råd vil du give til andre, som overvejer at starte egen virksomhed?

Start i dag, jo før jo bedre. Husk du kommer til at lave fejl, bommerter og endnu flere fejl, men det er alt sammen en del af processen, de bedste iværksættere har nemlig prøvet det hele og begået de samme fejl, som dig og har lært af dem. Det er læringen og vedholdenhed, der sikrer at du opnår succes.