Portræt i sort t-shirtKim Hornung er uddannet mastercoach i personlig effektivitet, derfor kan han tydeligt se effekten af sit arbejde med andre mennesker. Og når det så er en drivkraft, så er det jo perfekt at starte egen virksomhed med det som fundament. Kim har været så modig at kaste sig over mine 9 iværksætter spørgsmål.

 

Hvorfor blev du selvstændig/iværksætter?

Fordi det føltes rigtigt. Og fordi jeg gerne ville prøve kræfter med at bruge mig selv på en ny måde. Men også fordi jeg brænder for det felt, jeg arbejder inden for og gerne vil hjælpe andre med nogle af de ting, jeg selv har kæmpet med.

 

Har du sat dig mål for dig selv og/eller din virksomhed (og i så fald hvilke)?

Ja. Mit langsigtede mål er at arbejde max. 30 timer om ugen og alligevel tjene nok til, at jeg kan leve det liv, jeg drømmer om.

 

Hvad har været din(e) største udfordring(er) i iværksætterlivet?

At tage kontakt til potentielle kunder og at “sælge” mig selv og mine produkter. Jeg synes det er grænseoverskridende og får næsten fysisk ondt i kroppen ved tanken om uopfordret at tage kontakt til virksomheder og folk i mit netværk. Jeg er meget bedre til at være reaktiv end opsøgende. Men når først folk er interesseret eller selv henvender sig, så er det super nemt for mig.

Desuden: At holde min motivation og mit humør og min arbejdsglæde i de perioder, hvor der har været stille eller hvor tingene ikke lige faldt ud, som jeg havde ønsket.

Men også at holde fokus og få rykket på de vigtigste opgaver, som hjælper mig frem mod mine langsigtede mål. Hvilket er lidt ironisk, fordi det lige præcis er dét, jeg hjælper andre med 🙂

 

Portræt (til Skype)Hvad har været din(e) største glæde(r) i iværksætterlivet?

At mærke, at jeg meget direkte kan gøre en forskel for andre mennesker.

At have tid og frihed til at strukturere min tid og mine arbejdsdage, som jeg ønsker (og at gøre brug af denne frihed!).

At have mere tid til at slappe af og nyde livet, når

At få brugt en hel masse sider af mig selv, ikke bare ifht. mine ydelser, men også alle tingene udenom, fx administration, kommunikation, opdatering af website, promovering af mig selv og mine arrangementer, billedbehandling, og meget andet.

At opleve, hvordan andre hepper på mig og bliver inspireret af mine modige beslutninger og mine fremskridt og successer.

 

Hvad gør dig glad?

Når jeg føler, at jeg gør en forskel. Og når jeg kan se, hvordan folk efter en session er glade, begejstrede og motiverede – og har fået nye værktøjer og måder at tænke på.

Når jeg lever et liv, hvor jeg føler mig autentisk og nærværende – og hvor jeg har tid til at slappe af, nyde naturen, lægge mærke til de små ting i livet.

Når jeg overvinder mig selv og får gjort ting, som skræmmer mig eller som jeg ikke troede, at jeg kunne.

 

Har du en person du ser op til (og i så fald hvem og hvorfor)?

Masser 🙂

Fx min ven og sparringspartner Anders Thue Pedersen fra Andromeda IT / www.timeblock.com, fordi han er både  gang på gang kaster sig ud af sin komfortzone og er 100% committed til at være autentisk og at gøre de ting, der skal til – selv når de er svære og skræmmer ham.

Men også en lang række bloggere og podcastere, som uge efter uge producerer indhold af høj kvalitet og med en energi og passion, som er stærk inspirerende. Og som tør være ærlige, sårbare og at fortælle om deres fejltagelser og hvad de har lært. Fx Leo Babauta, Jonathan Fields, Seth Godin, Amy Porterfield, Mette Holm, Maren Uthaug, James Clear.

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv måtte bestemme?

Enten Lisabon eller Budapest. Jeg har en svaghed for gamle europæiske byer, især hvis der er mulighed for samtidig at komme til et varmere klima…

 

Portræt m. timeglas (LARGE)Fortæl mig om din virksomhed

Jeg er uddannet mastercoach i personlig effektivitet – uddannet af Dorthe Rindbo, der har arbejdet inden for feltet de seneste 8 år.

Mit primære formål er at hjælpe folk med at bruge deres tid og energi på de ting, der er vigtigst for dem. Og at få et skarpere fokus, hvor de kan skære nogle af de unødvendige ting og distraktioner væk – både privat og professionelt. Jeg hjælper med andre ord folk med at få bedre overblik og fokus og at komme på forkant i stedet for bagkant.

Jeg afholder workshops og foredrag for virksomheder og organisationer, samt 1-til-1 coaching til både virksomheder og private. Desuden afholder jeg jævnligt gratis webinars.

Jeg brænder især for at hjælpe folk med at opbygge bedre mailvaner, at få skabt en to do-liste, der virker, og at få styr på deres overspringshandlinger. Alt sammen med det formål at få et skarpere fokus og blive bedre til at mindske distraktioner og afbrydelser – og at få de vigtigste ting gjort. Men jeg hjælper også folk med at blive bedre til at prioritere og planlægge, at sætte mål, og at blive klar over deres værdier og drømme.

 

Hvilket råd vil du give til andre, som overvejer at starte egen virksomhed?

Sørg for at finde nogle gode venner og sparringspartnere, du kan tale med og som kan støtte og udfordre dig. Gerne nogle, der er et par skridt foran dig og selv foretager en lignende rejse (men helst ikke alt for mange skridt foran, så de helt har glemt, hvordan det var). Men sørg også for at filtrere i alle deres råd og holdninger og finde din egen vej og at lytte til din egen intuition.

Desuden: Sørg for at økonomien og hjemmefronten er på plads, så du ikke straks behøver have en indtægt i firmaet. For det kan sagtens tage længere tid end forventet, og hvis du fra starten føler dig presset på økonomien, er der en stor risiko for at du vil gå på kompromis eller tænke kortsigtet.

 

Her kan du finde Kim

Website: http://kimhornung.dk

Blog: http://kimhornung.dk/blog

Facebook side: https://www.facebook.com/kim.hornung.consulting

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/kimhornung