Bjarke2

Bjarke Bekhøj er indehaver af Compell, og samtidig en mand med et mål om at have det sjovt med sit arbejde.

Dagens mand i skysovs er Bjarke Bekhøj, indehaver af Compell. Jeg blev så glad da jeg læste Bjarkes svar på mine 9 iværksætter spørgsmål. Det er fedt at læse om en person, som synes at arbejdet er sjovt, men ikke mindst også har det som mål, at arbejdet skal være sjovt.

Nåh, nu skal jeg ikke afsløre for meget – jeg overlader det til Bjarke at tage dig med ind på en tur i hans verden.

Skal jeg præsentere din verden? Så smid mig en mail med dine svar, så deler jeg din verden med verden 🙂

 

Hvorfor blev du iværksætter/selvstændig?

Det har altid været min drøm at starte min egen virksomhed. I hvert fald siden jeg var 15 år gammel, da jeg fik min egen computer og begyndte at lave hjemmesider og lege lidt med online marketing. I starten var det rent nørderi og mest for sjov, men jeg fandt også hurtigt ud af, at det virkelig var noget jeg brændte for i en sådan grad, at det ville være dumt ikke at basere min fremtid på det.

Derfor kom det også helt naturligt, da jeg var studerende og jeg fik brug for et studiejob til at supplere SU’en, at jeg selvfølgelig skulle arbejde med online marketing. Så jeg valgte at starte som selvstændig online forretningsudviklingskonsulent. På daværende tidspunkt havde jeg allerede opbygget bred erfaring inden for området og jeg havde et godt netværk, hvorigennem jeg fik kunder som MammaShop.dk, A.C. Perchs Thehandel og BoShop – kunder, som stadig er en del af Compell i dag.

 

Har du sat dig mål for dig selv eller din virksomhed?

Ja, det er egentlig ret simpelt: Jeg synes mit arbejde er sjovt, og målet er, at det skal det fortsætte med at være. Jeg synes det er fedt at jeg via min passion kan skabe værdi og succes for mine kunder og medarbejdere.

 

Hvad har været dine største udfordringer i iværksætterlivet?

Der har været perioder, hvor det har været svært at fastholde troen på at det hele nok skal gå, fx hvis der har manglet kunder, pengene har været små eller der har været udfordringer internt/eksternt. Men den slags kan bare ikke undgås, når man starter som selvstændig.

Og det er jo ikke fordi, man bare kan læne sig tilbage og lade tingene gå sin gang. Man bliver tvunget til at tage sig sammen og tage ansvaret for at komme godt ud på den anden side af de svære perioder, for der er ingen der gør det for dig. Og det synes jeg egentlig er positivt – set i bakspejlet – for det gør at jeg er godt rustet til eventuelle udfordringer i fremtiden.

 

Hvad har været dine største glæder i iværksætterlivet?

Jeg elsker at tage af sted på arbejde hver dag, simpelthen fordi jeg brænder for det jeg laver. Det er fedt at vide, at mit og mine medarbejderes arbejde skaber værdi og målbare resultater for Compells kunder.

 

DSC_0388Hvad gør dig glad?

Jeg bliver glad af at være sammen med min familie. Jeg er lige blevet far til en dejlig lille pige, så jeg nyder al den tid jeg kan få sammen med hende og min kæreste.

Derudover bliver jeg glad af at være blandt positive og passionerede mennesker, uanset om det er familie, venner, kolleger, kunder eller mennesker jeg slet ikke kender endnu. Og så synes jeg det er fedt, når arbejdet byder på nye udfordringer, der kan føre til helt nye succesoplevelser – og det gør det heldigvis tit.

 

Har du en person du ser op til? Og hvem?

Jeg har ikke et idol som sådan, men jeg lader mig ofte inspirere af dygtige menneske, både fagligt og menneskeligt.

Jeg tror på at inspiration kan komme fra mange forskellige steder, så jeg prøver ligesom at holde et åbent sind frem for at sværge til én ”gud”.

 

Hvor går din næste rejse hen, hvis du helt selv må bestemme?

Jeg vil rigtig gerne have familien med på krydstogt. Jeg har aldrig prøvet det før, og så tænker jeg det er er en genial rejseform, når man skal have en lille baby med.

 

Fortæl lidt om din virksomhed?

Compell er en lille online marketing virksomhed med base i Aarhus, som har eksisteret siden 2011, hvor jeg startede selvstændigt som online forretningsudviklingskonsulent ved siden af studiet.

Vi er i alt 5 i virksomheden, alle med forskellige kompetencer inden for bl.a. Google AdWords, udvikling, markedsføring og annoncering på sociale medier samt e-mail marketing. Vores mål og passion er, via disse kompetencer, at hjælpe andre med at udvikle deres forretning, enten som konsulenter eller via tætte partnerskaber.

Mit ønske er, at Compell er en virksomhed, hvor folk synes det er fedt at arbejde og være kunde, derfor skal der bl.a. være plads til idéudvikling og –afprøvning, især fordi vi arbejder med det vi gør.

Svarene ligger ikke altid lige for, når man arbejder med online marketing – alting går så mega hurtigt, så det, der virkede for to måneder siden virker måske ikke i morgen. Det kræver, at vi hele tiden er på dupperne og er nysgerrige og villige til at afprøve nye muligheder, så vi kan løse vores opgaver bedst muligt.

 

Hvilket råd vil du give til andre, som overvejer at starte egen virksomhed?

Du må ikke lade dig forblænde af folk, der siger at det er en dans på roser og at pengene bare vælter ind med det samme, hvis du starter ny virksomhed.

Vid at det er hårdt arbejde og at det kræver, at du har drivet, passionen og er stædig nok til at kæmpe for at få det til at fungere. Hvis du er det, så kom i gang!