Loading...

Hvordan bliver man selvstændig

“Hvordan bliver man selvstændig?”

Det er dælme et godt spørgsmål. Jeg tror ikke umiddelbart der er noget endegyldigt svar på det spørgsmål. Alligevel vil jeg tillade mig at dykke lidt ned i emnet.

Jeg har tidligere påstået, at vi alle har en selvstændig i os; og det står jeg fortsat ved.
Lige for tiden oplever jeg at flere og flere i mit netværk tager springet ud i selvstændigheden. Derfor vil jeg i dette indlæg tage udgangspunkt i 3 svar på spørgsmålet:

Hvordan bliver man selvstændig?

Her får du så mine 3 bud på hvordan man bliver selvstændig:

Drømmen

Du har alle dage gået med drømmen. “En dag tager jeg springet” har du uden tvivl gået og tænkt. Pludselig en dag er den der bare.

Drømmen er pludselig klar til at blive til virkelighed. Du ser måske et behov, som din nuværende arbejdsgiver ikke er enig i. Eller du får mulighed for at sælge lige præcis den vare, som du bare brænder 100% for.

Når du bliver selvstændig med drømmen som brændstof, så starter du også med en enorm energi. Her skal du for alt i verden huske, at du ikke kan vide alt (det skal du sådan set vide lige meget hvad). Men du har en spidskompetence, og den skal du holde fast i, for ikke at brænde ud. Hold fast i drømmen!

Vi tror på dine drømme, og hjælper dig med at gøre dem til virkelighed

Den geniale idé

Knæhøj karse skal tilbage på markedet. Verden er lige præcis gearet til det nu.

Du får den geniale idé, idéen som du ikke bare kan lade ligge. Det her giver så meget mening for dig.

Den geniale idé driver dig frem. Dit drive og engagement er enormt højt. Du tror på dit produkt. Du har set lyset, nu skal resten af verden overbevises.

Nogle får MANGE geniale idéer, er du denne type, så sørg for at benyt dig af sparring med andre. Lyt til andre. Spørg ind til hvad de mener. Del din idé og tanke med andre. Det skader aldrig. Det skaber et meget stærkere produkt, og du vil stå stærkere i livet som selvstændig.

Nød lærer nøgen…

I løbet af finanskrise periode er der mange dygtige folk, som har oplevet at stå uden job. Nogle har så kastet sig ud i livet som selvstændig. Ganske enkelt for bare at gøre noget.

Det har ikke handlet om en drøm eller en genial idé, men mere været drevet af behovet for at gøre noget. Behovet for at slippe fri af systemet.

Ofte sker der det, at produkterne udvikler sig i takt med erfaringerne fra livet som selvstændig. Det er lettere at ændre på produktet, fordi det ikke er noget som der ligger mange følelser i. Til gengæld, så vokser denne type iværksætter/selvstændig ganske hurtigt over i en af de to første.

Få bugt med dine tidskrævende udfordringer, og brug din tid der hvor du er bedst

Hjertet skal være med

Min holdning til iværksætteri, er at du skal have dit hjerte med. Du skal tro på at du har noget at byde ind med. Og så skal du bare gøre det.

Det er langt bedre at gøre noget, end bare at sidde stille og håbe det sker af sig selv. Det gør det nemlig ikke!

Du er simpelthen nød til at stole på egne evner. Og ikke være bange for at dele.

Inden længe spørger du ikke dig selv: “Hvordan bliver man selvstændig”.

Nu kender du svaret. Hold fast i den tanke.

Sørg for at få hjælp og støtte

Vi kan alle gøre rigtig meget selv, men du skal for alt i verden ikke være bange for at søge hjælp. Få en mentor eller køb dig til god sparring.

Det at få andre øjne på hvordan du bliver selvstændig, kan i det lange løb være guld værd for dig. Og et eller flere sæt ekstra øjne på dine idéer og tanker vil kun gøre dit produkt skarpere.

Der er ikke en rigtig eller forkert måde at blive selvstændig på, det handler om at gøre noget, fremfor bare at sidde og vente.

Del ud af din viden og du vil opleve at det kommer 10-foldigt igen. Så der er ikke noget endegyldigt svar på “Hvordan bliver man selvstændig?”, du må ud og opsøge viden og erfaring.

Begynd nu!

 

Læs også hvordan du ganske nemt selv starter virksomhed
2016-12-17T13:26:51+00:00